Kategorie
 
 
 
 
 

Kokosová mouka Bio Organic 250 g

Kokosová mouka Bio organik je vyrobena z čerstvé kokosové dužiny, kterou předtím sušily, zbavili tuku a najemno pomleli. Konzistence je velmi podobná pšeničné mouce. Foto ilustrační.
Kód:kokosova-muka2
Výrobce:Výrobca 1
Dostupnost
Na skladě: 1
Vaše cena: 126 Kč

Bio Kokosová mouka je vyrobena z čerstvé kokosové dužiny, kterou předtím sušily, zbavili tuku a najemno pomleli. Konzistence je velmi podobná pšeničné mouce. Nahraďte 15-20% jiných mouk z tradičních receptů touto kokosovou moukou. Je však mnoho receptů, které se dají připravit 100% z této kokosové mouky. Má nízký obsah uhlohydrátů, je idální na pečení chlebů, pekárenských výrobků a zákusků (vánoční pečivo, výborné palačinky). Obsahuje méně stravitelných uhlohydrátů (paleodiéta).
Obsah balení: 250 g.
Doporučujeme výborný recept:
Ovocný koláč s mákem: 100 g kokosové moučky, 100 polohrubé mouky (pro bezlepkovou verzi 50 g můžete nahradit pohankovou a 50 g hladkou bezlepkovou moukou), 4 vejce, 140 g másla (nebo Ghee), 180 g práškového cukru (můžeme nahradit 230 g xylitol nebo kokosové cukrem), cca 100 ml kokosové smetany (pokud nemáme, můžeme nahradit klasickým mlékem), vanilka, 3 lžičky prášek do pečiva, špetka sody bicarbonate, 80 g mletého máku (může být i nemleté), cca 1 kg meruněk nebo vypeckovaných višní (třešní). Žloutky utřeme s máslem a s cukrem. Přidáme vanilku, mouku smíchanou s kypřícím práškem a sodou bicarbonate. Přidáme smetanu. Pokud bude těsto velmi husté, můžeme přidat mléka o něco více. Velký plech vymažeme a vysypeme strouhaným kokosem. Do 1/2 těsta přidáme mák a vylijeme ho na plech. Poklademe ovoce. Pokud je ovoce kyselé, posypeme vanilkovým cukrem. Na to nalijeme druhou část těsta. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 ° C cca na 30 min. Vychladlý koláč posypeme práškovým cukrem (můžete použít práškovou stevie). Koláč je hotový pokud má navrchu hnědou barvu. Kokosová mouka dodá koláčem krásnou vůni a jemnou chuť. Přejeme dobrou chuť!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze